Azt elfelejtettem odaírni, hogyha nem maradékból készítjük, hanem frissen főzött spenótból (60-70 dkg) akkor még hozzáadunk 2 ek. lisztet. Az eredmény ugyanaz lesz.
spenót főzelék
4 tojás
2 ek. tejföl, vagy 1 dl. tej
2 ek. búzadara
5 dkg. reszelt sajt
2 gerezd zúzott fokhagyma
só
A tojásokat felverjük a sóval, tejföllel, hozzáadjuk a búzadarát, fokhagymát, sajtot. Elkeverjük a spenóttal.
Kiolajazott serpenyőbe öntjük.
Csendes lángon addig sütjük, míg a tojás megalvad.
A tetejére is szórhatunk reszelt sajtot. Díszíthetjük főtt kolbász, vagy keményre főtt tojás-karikákkal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.