1 közepes fej kb 60 dkg karfiol
vagy egy csomag mirelit karfiol
2 evk só
1 evk delikát ételizesítő
15dkg medvehagyma
1,5 l víz
4 ev k tejföl
2 evk liszt
A Karfiolt megtísztitva rózsáira szedve vagy a csomag mirelit karfiolt és a medve hagymát
a sóval és az étel ízesítővel ,feltesszük főni a vízben. Amikor puha botmixerrel pépesre
turmixoljuk . Ezután hagyjuk egy picit még forrni .Közben kikeverjük a tejföllel a lisztet krémesre
csomó mentes legyen .Majd folyamatos keverés közben beleöntjük a levesbe .
felforraljuk hogy jól összeforrjon a habarással .Megkóstoljuk ha még kíván sót besózzuk és kész .
Üzletben kapható sárgarépás levesgyönggyel szoktam tálalni .
Jó étvágyat .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.