50 dkg liszt
-25 dkg vaj
-20 dkg porcukor
-3 tojássárgája
- 1 1/2 -2 dl. tejföl
-1 sütőpor
-1 tojássárgája a kenéshez
-Töltelék
- 5 dkg zsemlemorzsa,
-1 kg kimagvalt meggy
-20 dkg cukor
-10 dkg darált dió
-1 csomag vaniliás cukor
-a tészta hozzávaóit összegyurjuk a tejfőlt adagokba keverjük bele ,hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
-amig a sütő bemelegszik a hűtőbe tesszük,aztán
-ketté vesszük majd kikent tepsibe teritjük az egyik kinyútott lapot
-megszorjuk zsemlemorzsával
-erre jön a kimagvalt meggy + a zsemlemorzsa +darált dió +1 vaniliás cukor a keveréke
-rásimitjuk a tésztára
.-ezt is megszorjuk zsemlemorzsával
-betakarjuk a másik kinyujtott tésztával -
-1 tojássárgával megkenjük a tészta tetejét.
villával -megszurkáljuk és a sütőbe toljuk
-kb 35-40 percig sütjük
-miután kihült megszorjuk porcukorral
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.