Hozzávalók:
tészta:
40 dkg liszt(20 dkg zabpehely,20 dkg sima)
20 dkg darált dió
4 db.egész tojás
20 dkg vaj (lágy legyen)
4 dl.tej
1 cs.sütőpor
15 dkg eritrit-stevia keverék,vagy 25 dkg cukor
1 mk.só
Tetejére:
60-70 dkg magozott édesített meggy.
Elkészítés:
A tojásokat,a vajjal,az édesítővel/cukorral habosra keverjük,majd az összekevert lisztet,darált diót,sütőport hozzáadjuk és a tejjel
lágy tésztává keverjük.
Egy 35x40 es zsírozott(sütőpapíros)tepsibe öntjük ,egyenletesen elosztjuk a tetején a meggyet és 175 fokon szép világosbarnára sütjük(kb. 40 perc)
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.