Ez egy gyors, igen laktató édesség, gyermekkorom óta készítjük, a málna kimaradt, pedig azzal is finom!
Hozzávalók
10-15 dkg meggy
1 tojásfehérje
15 dkg cukor
Hozzávalók
10-15 dkg meggy
1 tojásfehérje
15 dkg cukor
Elkészítés
A meggyet megmosom, kimagozom. Egy mélyebb edénybe teszem, hozzáadom a tojásfehérjét és a cukrot. Kézi mixerrel /habverővel/ addig verem, amíg egészen kemény hab nem lesz belőle.
Lehűtve, poharakba desszertként, de süteményhez adva is tálalhatjuk.
Készíthető eperből, s.barackból, ribizliből, szilvából is stb.
Sokáig nem tartható, mert a gyümölcs, levet enged, ami az alján összegyűlik, ezért javasolt egyszerre elfogyasztott mennyiség készítése
Ez egy gyors, igen laktató édesség, gyermekkorom óta készítjük, a málna kimaradt, pedig azzal is finom!
Így igaz, kimaradt, de a stb.-be benne van! Köszönöm! :-)
Fantasztikus! Nekem kimaradt a gyerekkoromból, de az én gyerekeimnek már nem fog!
köszi Minden Ami Sajt! Nekem is gyerekkori kedvenc a nagyim csinálta nekünk nyaranta és már az én gyermekeinek is többször készítettem. Igazi gyerek és felnőtt csemege! :)
Mi csak 10 dkg cukorral készítettük el de még így is ehetetlenül édes. Elég lenne 3 dkg, bár nem tudom hogy befolyásolja az álagát. Azért köszi, finom.
Gyermekkorom régi emléke fincsi!!!!!
A mennyiségeket elfelejtettem de most már beugrott.Gyermekkori szép emlék.Köszi
sajnos későn olvastam el a hozzászólásokat. ez ehetetlen, olyan tömény cukorszirup az egész, hogy borzalmas, elcsesztem 30 dkg meggyet meg 2 tojást, mehet a kukába jó lenne ha olyan receptek lennének felrakva ami ehető!
Én csak azt nem értem, hogy hova lesznek belőle a meggydarabok? Ha elkezdem verni (kézi!) habverővel a tojásos, cukros meggyet, abból nem lesz ilyen homogén hab, nem?! Egyébként én meggyes süti tetejére szánom, mert magában szerintem is rettenetesen tömény lehet!
Apukám úgy készítette ezt a habot, hogy egy bögre (2,5 dl) kimagozott meggyhez adott egy bögre cukrot, és egy tojásfehérjét. Ő pótkávéból főzött puding tetejére tette, és nagyon finom volt! Egyébként magában sem olyan rettentő édes...
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.