Erdekes es uj nekem!Bravooooooo!
A mexikói mázhoz szükséges:
olívaolaj
mustár
ketchup
méz
csirkefűszer
borókabogyó
majoranna
1 nagyobb csirke- v. pulykamell
petrezselyem
1 doboz kukoricakonzerv
őrölt kömény
só
bors
tejszín
Előkészítés:
1. A csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük, kicsontozzuk, kissé kiverjük, fél órára gyengén besózzuk.
2. Egy tálba 1 dl. olivaolajat öntünk. Ebbe keverünk kb. 1/3 rész mustárt, 1/3 rész ketchupot, és 1/3 rész mézet. Hozzáadjuk a csirkefűszert, majorannát és az apróra vágott borókabogyót. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Elkészítés:
A fél csirkemelleket megtörölgetjük, lisztbe forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húsdarabokat, és mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük. A csirkemelleket ezután egyenként megkenjük a fűszeres mártással, úgy, hogy az egységes, viszonylag vastag bevonatot képezzen rajtuk. A bekent melleket ezután tűzálló edénybe tesszük, és a sütőben 25-30 percig, aranybarnára-ropogósra sütjük.
Tálalhatjuk burgonyapürével vagy burgonyakrokettel, de adhatunk mellé tejszínes kukoricaköretet vagy kukoricás rizst is.
Tejszínes kukoricaköret: lecsepegtetjük a kukoricát, lábaskába tesszük, ráöntjük a tejszínt, meghintjük pici sóval, frissen őrölt borssal, és jól összeforrósítjuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk, lazán a kukoricához keverjük. A tejszínes kukoricát nagyobb tálra terítjük, a tetejére fektetjük a pirosra sült csirkedarabokat, néhány petrezselyemlevéllel díszíthetjük, és azonnal tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.