Tészta hozzávalók:
50 dkg.liszt
2 db tojás
1 dl tej
10 dkg vaj
1 cs szalalkáli
15 dkg eritrit-stevia porkeveréke,vagy porcukor
1 ek.méz
csipet só
Krém hozzávalók:
3/4 l.tej
5 ek. liszt
1 tk folyékony édesítő,vagy 5 dkg cukor
csipetke só
15 dkg eritrit-sztevia porkeverék,vagy cukor
25 dkg vaj,vagy margarin
1-2 ek,mandulaaroma(ki milyen erősen ízesítve szereti)
Tészta elkészítése:
A tejhez adjuk a szalalkálit,a lisztbe keverjük a sót,az édesítőt,vagy cukrot,a vajat elmorzsoljuk benne,majd hozzáadjuk a szalalkális tejet,tojásokat,mézet és nyújtható tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán 3 lapot nyújtjuk 45x30cm-es tepsi hátulján (külön-külön)175 fokon világosra sütjük.
Krém elkészítése:
A tejből elveszünk annyit,hogy a lisztet csomómentesre keverjük,a többit feltesszük főni a picike sóval,édesítővel,vagy cukorral,majd hűtjük.
Az édesítőt,vagy porcukrot habosra keverjük a vajjal és az aromával,ha kihűlt a főtt krém hozzáadjuk a vajas keveréket és jól összehabosítjuk.
A lapok közé töltjük a krémet,a tetejét mázzal beborítjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.