· a tésztához:
· 55 dkg liszt
· 30 dkg ráma
· 2 db tojássárgája
· 10 dkg porcukor
· 10 dkg méz
· 1 kiskanál szódabikarbóna
· 4 dkg kakaó
· 1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
· A díszítő mázhoz:
· 1 db tojásfehérje
· 15 dkg porcukor
· kevés citromlé
Díszítő toll
A lisztet a kakaóporral elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint. A többi hozzávalóval együtt, határozottan összegyúrjuk. A kész tésztát 3 órán át pihentetjük, majd kissé átgyúrjuk. Kinyújtjuk 3 mm vastagra, és tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180-200 fokon sütjük, úgy 5-6 percig. Kihűlés után díszíthetjük, de azonnal fogyasztható.
A díszítéshez a tojás fehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot kanalanként hozzákeverjük. Elektromos habverővel keverjük addig, amíg a porcukor szemcséit már nem érezzük, ez úgy 15-20 perc. Keverés közben egy kevés citromlevet csepegtetünk bele, ettől fényesebb lesz a máz.
Én most diszítő tollal színesítettem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.