Nagyon szép, de a hogy készült a díszítés?
Fél kiló liszt, negyed kiló margarin, negyed kiló porcukor 3 tojássárgája, (a fehérjéből lehet a díszítést csinálni majd), 10 dkg méz, 1 teáskanál szódabikarbóna, fűszerek(fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér, reszelt citrom, esetleg narancs héj) Kapható kész keverék is, de úgy „nem az igazi”, plusz drágább, és nem egyéni ízlés szerint készül
Díszítés: 1 tojásfehérje, 15 dkg. porcukor, cukorgyöngy, gyertya, műanyag fenyő a tetejére.
A hozzávalókat gyúrjuk, vagy még inkább egy nagy tálban fakanállal dolgozzuk össze, mert nagyon ragad. Lisztezve nyújtsuk kb. 0.5 cm-re. Vajazott, lisztezett tepsiben, formára vágva hamar kisül.
A fenyőhöz különböző méretű csillagokat ragasztunk egymásra habbal.
Hab: Laza tojáshabot verünk fehéredésig és habzsákba töltve kedvünk szerint díszítjük a mézeseket.
A még nyers habra tesszük a cukorgyöngyöket, gyertyákat és a csúcsdíszt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.