20 dkg méz
10 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
3 db tojás
2 púpos teáskanál szódabikarbóna
1 púpos teáskanál mézes fűszerkeverék
70 dkg finomliszt
Díszítéshez:1 db tojásfehérje
-3 ek kókuszreszelék
-különböző színű dekortollak
Egy tálba belemérjük először a mézet, vajat, cukrot, hozzáütjük a tojásokat, a mézes fűszerkeveréket (liszten és a szódabikarbónán kívül mindent), és jól kikeverjük. Utána hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle
Letakarva ( ne száradjon ki), 2-3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten, majd utána alaposan átgyúrjuk a cipókat mielőtt kinyújtjuk.
Lisztezett deszkán kb. 2-3 mm vastagságra nyújtjuk és harang szaggatóval kiszúrjuk,majd szívószál segítségével tetejénél kiszúrkáljuk.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, sütőpapíros tepsire rakjuk a kiszúrt tésztákat, és 8-10 perc alatt kisütjük.
Amikor kisült,tojásfehérjével lekenjük a fekét,kókuszreszelékbe mártjuk,majd egy kis idő után dekortoll segítségével díszítjük.
Cérnával akasztókat készítünk rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.