Egy sütőlapot/tepsit kibélelünk sütőpapírral, aminek a hátoldalára 4 db 8-10 cm átmérőjű kört rajzolunk, távolabb egymástól.
-
A tojásfehérjét a sóval, citromlével lágy habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot, 1 kanál kivételével. Olyan kemény, fényes habbá verjük az egészet, hogy szinte vágni lehessen.
-
A kimaradt porcukrot összekeverjük az átszitált kakaóval, keményítővel, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.
-
A habot rákanalazzuk az előrajzolt körökbe. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd levesszük 150 fokra, és betesszük a tepsit, kb. 25-30 percig sütjük a hab halmokat. A sütőben hagyjuk kihűlni (kicsit kitámaszthatjuk az ajtót).
-
A tejszínt 15 percre a fagyasztóba tesszük, majd kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. (Ha normál tejszínünk van, akkor a habfixet összekeverjük a vaníliás cukorral, és úgy tesszük bele.)
-
A kihűlt hab-tortákat tányérra tesszük, ráhalmozzuk a tejszínhabot. Díszítjük a gyümölcsökkel.
Megjegyzés: A hozzávalókat duplázva 8-9 db kis tortácskát készíthetünk. Tetszés szerinti gyümölcsökkel díszíthetjük.
(Recept változat)
Eredeti: Pavlova torták http://tucsokbogar.blogspot.com/search/label/habcs%C3%B3k