Ezt már nagyon régen kerestem, koszonom, hogy megosztottad velunk!
Tésztához:
40 db babapiskóta
4-6 ek rum
Töltelékhez:
25 dkg vaj
40 dkg csokoládé
4 tojás
80 dkg mogyorós csokikrém
Díszítéshez:
18 dkg tortabevonó csoki
3 dl tejszín
A babapiskótákat meglocsoljuk a rummal. Egy tortaforma alját papírral beborítjuk.A forma alját a piskótákkal kirakjuk, a maradék piskótákat kettétörjük és a szélekre sorakoztatjuk.
A töltelékhez a vajat és az olvasztott csokoládét sima masszává keverjük, majd beledolgozzuk a tojássárgákat, végül a mogyorókrémet. A tojásfehérjéket habosra verjük, és ezt is a krémbe dolgozzuk.
A masszát a piskótával kirakott formába simítjuk, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük hogy megkeményedjen.
Amikor kész, tálra borítjuk, a papírt levesszük.
Az olvasztott tortabevonót sütőpapírra simítjuk és mikor félig megkeményedett szív formákkal kivágjuk.
Tálalás előtt a torta szélét kemény habbá vert tejszínnel díszítjük,majd ráhelyezzük a csokisziveket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.