Egy szép nagy padlizsán,
2 db. közepes méretű burgonya,
30 dkg. darált sertéshús (vagy bármilyen sült hús maradéka)
10 dkg. párolt rizs (lehet maradék)
1 dl. tejfel vagy tejszín
1 kisebb paradicsom
1 tojás,
só, bors, kevés reszelt sajt, petr. zöld.
Ha a besamel mártást valaki jobban szereti, akkor tejfel és tojás helyett azzal öntse le.
A padlizsánt meghámozom, felszeletelem kb. 1 cm-res vastagságúra, besózom, állni hagyom. A burgonyát meghámozom, felkarikázom. A padlizsánról leitatom a nedvességet, lisztbe forgatom, gyorsan átsütöm olajban, utána a karikára vágott burgonyát is átsütöm, de liszt nélkül. Egy kb. 1 literes (ovális edény aljára rakok a burgonyából, majd a padlizsánnal kibélelem az edényt, rizs, darált hús, burgonya, padlizsán, rizs, darált hús, burgonya - ameddig tart. Felülre lehetőleg padlizsán kerüljön, rá hámozott, karikára vágott paradicsom, leöntöm tojással elkevert tejfellel (ha kevés még tejet lehet hozzá tenni), reszelt sajt és petr.zöld, mehet a sütőbe.Másnapra jobban összeérnek az ízek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.