Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek receptek » "Nem lehet abbahagyni" csirke

felvitel dátuma: 2011-06-17 19:27:56       mai nézettség: 1       nézettség: 18087
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

 (tk=teáskanál, ek=evőkanál)

1 közepes csirke (vagy 1,5 kg csirkecomb, szárny)

8 ek liszt, 1 csapott ek ,1 csapott ek pirospaprika, 1 tk bors, 1 tk majoránna, 1 késhegynyi őrölt kömény

3 gerezd fokhagyma

15 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet)

1 nagy fej lilahagyma

1 nagy pohár tejföl (450ml)

 4 ek étolaj

 vaj a tepsi kikenéséhez

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 80 perc

Elkészítés:

Már a neve is sugallja nagyon finom, fűszeres, szaftos, omlósra sült csirkehús. Könnyű elkészíteni, ráadásul szerintem képtelenség elrontani!

A lisztet a fűszerekkel összekeverem, beleforgatom a csirkedarabokat, majd kivajazott tepsibe rakom.

A hagymát felkarikázom és a husi tetejére rakom, rászórom a maradék fűszeres lisztet, a reszelt sajtotvégül ráöntöm az olajjal, zúzott fokhagymával, 1 dl-nyi vízzel elkevert tejfölt.

 Alufóliával leborítom, kb. 1 óra hosszáig sütöm, végül a fóliát levéve még pirítom.

Köretnek bármilyen salátát, vagy sült krumplit, párolt rizst készíthetünk.

 

A saláta hozzávalói, amit mellé elkészítettem: 1 fej saláta, 2 uborka, 4 paradicsom (még tehető hozzá 1-1 paprika, sárgarépa, lilahagymaöntethez: 0,5 dl olivaolaj, 1 kis pohár joghurt, 1 kis pohár tejföl, 2  ek majonéz,, 2 gerezd zúzott fokhagyma, kevés kapor, petrezselyemzöld

A salátát leveleire szedem, kisebb darabokra tépkedem és egy tálba rakom. Az uborkát, paradicsomot felkockázom, rárakom a salátára. Sózom, borsozom, megszórom bazsalikommal, pici citromlevével meglocsolom és hűtőbe rakom

Az öntet hozzávalóit összekeverem, a kaprot, petrezselymet apróra vágom úgy teszem hozzá.

Tálalásnál én külön adom az öntetet, így mindenki ízlése szerint tehet a salira.

Szakács: Liza


Film link: http://receptek-liza.blogspot.com/2009/11/nem-lehet-abbahagyni-csirke-hozzavalok.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 erzsebet riha 2011 június 18

biztos nagyon finom lehet, el is keszitem holnap, koszike

0/10 apfel 2011 június 19

elmtettem a recept könyvbe :) a salátát ha, leírnád, ami mellette van :) / én nem nagyon csináok salátákat, de ez nagyon jól néz ki, biztos finom is:) /

0/10 Liza 2011 június 22

Erzsébet köszönöm, hogy a receptem választottad, remélem jól sikerült! Apfel már pótoltam is és leírtam a saláta receptjét fent. Így együtt biztos nagyon finom, érdemes a húshoz elkészíteni:)

10/10 erzsebet riha 2011 június 22

Elkeszitettem, nagyon finom lett, mindenkinek ajanlom! Koszonom szepen

10/10 Haspók 2011 június 22

Ha lesz rá lehetőségem, elkészítem én is. Jól néz ki nagyon.

10/10 Jutka 2011 június 23

Tetszik,el is mentem a receptet,köszönöm.

0/10 Meszlényiné Livia 2011 június 25

Kedves Liza!A salátát már elkészítettem,behütve nagyon finom,holnap ebédre készül majd a csirke is,beszámolok róla!Üdv Lívia

10/10 Bihary Livia 2011 június 26

Elkészült a csirke is nagyon finom lett,nagyon egxszerü, hamar össze lehet rakni,és végre egy új ízkombináció!Nagyon jó a recept!Üdv Lívia

0/10 Liza 2011 június 27

Erzsébet köszönöm, hogy elkészítetted és nagyon örülök, hogy nektek is ízlett!:) Lívia nagyon köszönöm, örülök, hogy bevált! Apfel, Haspók, Jutka remélem nektek is ízleni fog, ha elkészítitek:)

9/10 ivett 2012 március 17

a csirke isteni a saláta mennyei volt csak ajálonni tudom:)))

0/10 Liza 2012 április 15

Ivett nagyon köszönöm kedves szavaid!:))

0/10 Babi 2012 június 13

Kedves Liza! Ez a recept Frank Júlia: Szárnyasparádé című 1990-ben kiadott 377 különleges szárnyasételt tartalmazó könyvében a 75-ik oldalon található meg. Tényleg isteni finom-évek óta nálunk is repertoáron van. Szerintem illene a recept leírásod végén jelezni az eredeti szerzőt,alkotót:(( Üdv!

0/10 Liza 2012 október 18

Kedves Babi! Mivel én nem olvastam Frank Júlia Szárnyasparádé című könyvét, így nem is tudom forrásként feltüntetni. A film linkben feltüntettem a forrásom (ami az én gasztroblogom). Abban leírtam, hogy a neten sok receptes oldalon olvastam, onnan vettem az alapreceptet, persze változtatva kicsit rajta. Ha a google keresőbe beírjuk a recept címét nagyon sok ilyet találunk - ezek az én forrásaim. Eddig fogalmam sem volt kitől származik az eredeti recept, így illik nem illik nehezen tudtam volna feltüntetni az eredeti szerzőt, alkotót.

0/10 Káplár Anna 2012 november 22

Mi is szeretjük, jól néz ki!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.