jóóóóóóó
15 dkg savanyú káposzta
30 dkg zöldbab (fagyasztott)
2 közepes sárgarépa
1 közepes fehérrépa
1 zellerszár
1 paprika
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1-2 ek. olivaolaj
3-4 ek. tejföl (ízlés szerint)
1 ek. étkezési keményítő
só
bors
A zöldségeket felkockázzuk a sárgarépát, fehérrépát, zellerszárat az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a babot és folytatjuk a dinsztelést. Amikor már megpuhultak beletesszük a savanyú káposztát és a paprikát, és felöntjük kicsivel több vízzel mint ami ellepi és készre főzzzük. A végén az étkezési keményítőt kevés vízben feloldjuk, és belekeverjük a tejfölt és a leveshez adjuk. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
A kaprot összevágjuk és a beleszórjuk a levesbe.
Gyönyörű kaprot vettem a piacon, rengeteg ételvariáció beugrott, de mivel nagyon szeretem a leveseket végül erre a levesre voksoltam.
Régen, amikor még az Eckermanban ebédeltem, egyik nap nyírségi bableves volt. Eszméletlenül ízlett az a savanykás, kicsit kapros, sűrű tejfölös leves, arra nem emlészem, hogy húst tartalmazott-e.
Néha szoktam itthon főzni,az ilyen:)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.