A parajt olvasszuk fel. Tegyük szitára, és nyomkodjuk ki a levét. Adjuk hozzá a sajt háromnegyed részét, a tojást, és nagyon jól keverjük össze, majd öntsünk hozzá lisztet, fűszereket és jól dolgozzuk el. A tésztából formáljunk kis gombócokat és lobogó vízben főzzük ki.
Ha elkészült, feljön a víz tetejére. Szűrőkanállal vegyük ki, és csepegtessük le.
Tegyük mély tálba, locsoljuk meg olvasztott vajjal, szórjuk rá a maradék sajtot.
Tipp: készíthetünk hozzá fokhagymás-tejszínes mártást is. Vajból, lisztből, zúzott fokhagymából sóval, borssal,tejszínnel mártást készítünk. Vagy paradicsommártással is finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.