1/2 kg sertéscomb, ledarálva
1dl olaj
1 nagy fej hagyma
1 mk. oregánó
1 mk. bazsalikom
1 mk. kakukkfű
1 doboz sűrített paradicsom(papírdobozos)
só
bors
kevés cukor
30 dkg reszelt sajt
30 dkg Soós makaróni
Az olajat felforrósítom, hozzáadom a felkockázott hagymát, világosra pirítom, majd ráteszem a darált húst, fehéredésig kevergetem, ekkor felöntöm kevés vízzel, sózom, borsozom ízlés szerint. Fedő alatt párolom, majd amikor félig megpuhult a hús, hozzáöntöm a sűrített paradicsomot, ekkor teszem hozzá a fűszereket és kevés cukrot, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kevés cukor, hogy ellensúlyozza a paradicsom savasságát. Együtt készre párolom. A makarónit bő, sós vízben kifőzöm(nem kell szétfőzni). Tálaláskor a tányérra szedem a forró makarónit, bőven meglocsolom a paradicsomos, fűszeres darált hússal és a tetejét jócskán megszórom reszelt sajttal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.