Hozzávalók
A tésztához:
25 dkg liszt, 4 egész tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg szalalkáli, 5 dkg porcukor, 2 dkg kakaó, 4 evőkanál tej
Piskótatészta:(4 tojásból készült.)
A krémhez:
2 dl tej, 2 evőkanál liszt, 1cs vanílíás cukor, 20 dkg vaj, 25 dkg cukor, lekvár a barnatészta kenéséhez
A mázhoz:
6 ek cukor,1 ek kakaó, 5 dkg vaj ( de lehet csokoládéval ha nem akarod házilag készíteni )
Elkészítése
A 4 tojásos piskótatésztát készítünk. A barna lapot anyagait alaposan összegyúrjuk és 2 részre osztva megsütjük.
A krém készítése: 2 dl tejben 2 evőkanál lisztet és a vaníliáscukrot megfőzzük, majd a vajat porcukorral kikeverve hozzáadjuk és egyenletesre keverjük. A máz készítése: a cukrot tejben kakaóporral megfőzzük, majd a vajjal összekeverjük.
Összeállítás:A barna lap lekvárral megkenjük. Erre tesszük rá a piskótatésztát, amelynek felületét a krémmel megkenjük. Erre helyezzük rá a másik barna lapot. Felületét bevonjuk az elkészített mázzal. Kihűlés, megdermedés után szeletekre vágjuk.
Mind a két barna lapra kenünk lekvárt és krémet. A tetejére tetszés szerint tehetünk csokimázat.
Tepsi mérete: 24x36 cm Minden tésztát ugyan ebbe a tepsibe kell sütni!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.