Az őszibarackot hámozzuk, magozzuk, kis kockákra vágjuk. Rátesszük a cukrot, vaníliás cukrot, aromát. Összekeverjük, fóliával letakarjuk, és szobahőmérsékleten 2 órát állni hagyjuk. (Kánikulában ez az idő lerövidül!)
Állás után levével együtt, nagyobb tálba/turmixba tesszük, hozzáöntjük a joghurtot és pépesítjük. (Bot-mixerrel készítettem.) Egy órára hűtőbe tesszük.
Hűlés után fagylaltgépben a kívánt állagra készítjük a fagylaltot. Kb. 25 perc.
Az tejcsokoládét gőz fölött/mikróban felolvasztjuk, belekeverjük az olajt.
Zárható, tároló dobozba rétegesen tesszük a masszát, rácsorgatunk csokit, massza, csoki, massza, majd a mélyhűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt 5 perccel kivesszük. Ízlés szerint díszítjük. – 10 gombóc/16 gombóc
Csokoládéfagylalttal is kitűnő.
Megjegyzés: Az aroma helyett tehetünk 1-2 kanál alkoholt (semleges ízű, vagy likőr). – Cukrot a gyümölcs édessége, illetve saját ízlésünk alapján tegyünk bele. – „/” jel után a nagyobb adaghoz szükséges mennyiségek szerepelnek.
(Recept variáció)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.