Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Lecsós egytálak » Padlizsános lecsó

felvitel dátuma: 2015-08-26 14:15:23       mai nézettség: 1       nézettség: 2900
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

500 gr darált hús

3 közepes fej hagyma ( lehet több is )

2 db nagyobb vagy 3 db kisebb padlizsán ( kb 1 kg ) 

4-5 db paprika

4-5 paradicsom ( lehet több is, de akkor savasabb

350 gr rizs

, bors, őrölt paprika, fűszerek ízlés szerint

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 80 perc
Elkészítés:

A tényleges elkészítési idő a hústól függ, hogy mennyi idő alatt  puhára, eddigi tapasztalat 50 perc- másfél óra

Megpucoljuk és felaprítjuk a hagymát, kevés kókuszzsírban (lehet más zsiradék is ) feltesszük dintsztelni, ha kezd kis színt kapni 2 teáskanál őrölt paprikával meghintjük, elkeverjük, és beletesszük a darált húst. Fehéredésig kevergetjeük, majd beledobunk, 15-20 szem köménymagot és 2 babérlevelet, kevés szárított rozmaringot, és egy meghámozott feldarabolt paradicsomotLetakarva hagyjuk kicsit párolódni, majd felöntjük kb 2 dl vízzel, és latakarva gyenge lángon hagyjuk lassan puhára főni a húst. Akkor sózzuk, ha puhára főtt. ( Én  1 kg húsból készítettem, ahogy a képen látható, de felét tettem a lecsóba, a másik felét rögtön kihűlés után lefagyasztottam, majd egy másik ételnél használom fel

Amíg fől a pörkölt, addig meghámozom és felaprítom a padlizsánt, megsózom erősen és annyi vizet öntök , hogy ellepje. Utána felaprítom a paprikát, meghámozom és felaprítom a paradicsomot, előkészítem a fűszereket. Felteszek kókuszzsírt ( egyéb zsiradék is lehet ) egy lábosban, és amint felforrósodik bele öntöm a felkockázott paprikát, ha megüvegesedett, akkor kicsavarom a padlizsánt és azt is beledobom- vigyázni kell, mert a padlizsán szeret leragadni- ha felforrósodott, akkor mehet bele a paradicsom is, rászórom a fűszereket, 2 teás kanál őröltpaprikát és időnként kevergetve addig párolom, míg elfő kicsit a leve, majd kb 2-3 dl vízzel felöntöm hogy puhára főjön, ( elhagyható, de a férjem úgy szereti, ha krémes állagúés legyen szaftja is. Fűszerezem: oregánó, bors, köménymag, fokhagymapor, rozmaring- ki mit szeret azt használhatAmikor a hús puhára főtt összekeverem, és összeforralom, Kóstolom, utánízesítem ha kell, és mehet is az asztalra. Rizzsel szoktam tálalni, amit úgy időzítek, hogy egyszerre készüljön el. (Bár krumplipürével is finom, de volt már, hogy tésztát kértek mellé :) )

Hús nélkül elkészítve is finom, vegetáriánus ételnek is el lehet készíteni. 

Szakács: Kisrigó


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.