Paprikasaláta télre:
Hozzávalók
2kg sárga és zöld paprika vegyesen
10dkg cukor
1 l víz
20 dkg só
1-2 babérlevél
2tk egész bors
1 tk Na –benzoát
1 kávés kanál borkén
4 dl 20 % ecet
Válogatott fehér-és zöldpaprikákat jól megmosva és megtörölgetve vékony karikára szeletelünk. Besózva 1-2 óráig így áll. Kicsavarva anélkül, hogy a paprikákat összezúznánk, üvegekbe rakjuk soronként, hogy a színek érvényesüljenek. Leöntjük előzőleg felfőzött és lehűtött sós, ecetes, fűszeres gyengén cukrozott vízzel. 2-3-4 napig hűvös helyen tartjuk, azután zárjuk le. Csak olyan nagy üvegekbe rakjuk el, amennyi egy-egy alkalommal elfogy, mert felbontás után hamar puhul.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.