Hozzávalók: 10 kg paprika, 4 l. víz,1 l. 10 %-os ecet, 60 dkg. cukor, 2 csomag Zelkó, kén por.kevés szalicil
Elkészítés: a vízet feltesszük forrni a cukorral, mikor felfort, beletesszük a Zelkót, és 5 percig forraljuk, majd egy kiskanál szalicilt teszünk bele, és nem forraljuk tovább.Közbem a paprikát megmossuk, kettévágjuk, majd jó szorosan üvegekbe rakjuk. Ha kihült a lés leöntjük vele a paprikát, majd minden üveg tetejére egy kevés kénport teszünk, ettöl nem barnul a paprika.Rácsavarjuk a tetejét, és mehet a polcra.Ugyan így teszem el a pepperóni paprikát is, csak azt egészben, nem vágom el.Ebből a mennyiségből 7 üveg lett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.