A hozzávalók 20 literes bográcshoz értendőek! Min. 20 személy jól lakik belőle!
10 kg krumpli, 2 kg hagyma, 2 üveg lecsó, párszelet füstölt szalonna, 1 kg szeletelt kolbász, 1 ekzsír, só, bors, köménymag,őrölt édes paprika, 1dbcsípős zöldpaprika, kevés bazsalikom, kevéskakukkfű.
A galuskához 1/2 kg liszt, 5 tojás, kevés víz.
Kezdő bográcsozóknak ajánlom! Nehéz elrontani.
Lobogó tűzre tesszük a bográcsot. 1 ek zsírban megpirítjuk a kakastarélyra vágott szalonnát, majd kiszedjük. A forró zsírban üvegesre pároljuk a hagymát, majd 1 evőkanál köménymaggal tovább pirítjuk. Pár perc után hozzáadjuk a lecsót, az erőspaprikát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjuk vízzel. Addig főzzük amíg a hagyma jól meg nem fő. ( kb. 40 perc ) A hasábra vágott krumplit is beletesszük. annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Újabb 15 perc főzés következik, miközben kikeverjük a galuskát. Lazára keverjük. Én a főzőlével szoktam hígítani. Mikor a krumpli félkemény beleszaggatjuk a galuskát. Ha szaggatóval csináljuk közben időnként keverjük meg, hogy ne álljon össze a tészta. A végén beletesszük a kolbászt, és a zöldfűszereket. Ne felejtsük többször kóstolni főzés közben. Ha az elején kicsit sósnak tűnik, ne izguljunk, mert a krumpli sok sót felvesz.
Tálaláskor, ha még nem ették meg a nézelődők, a sült szalonnával díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.