Hozzávalók:
1.1/2 kg tisztított,cikkekre vágott krumpli
1 fej tisztított felkockázott vöröshagyma
5 dkg felkockázott füstölt szalonna
5 dkg félkarikára vágott szárazkolbász
só,bors,
szárított,natúr zöldségkeverék
paprika
paradicsom
friss/fagyasztott/petrezselyem és zeller zöld
1-1 csipet szárított:
lestyán,oregano,rozmaring,kakukkfű,bazsalikom,majoránna,
1 egész tojás
jó,fél maréknyi liszt
Elkészítés:
Egy megfelelő edényben a szalonnát megsütjük,beletesszük a vöröshagymát,amivel tovább pirítjuk,majd hozzáadjuk a krumplit,kicsit átforgatjuk,belerakjuk kolbászt és a többi fűszert. Annyi vízzel engedjük fel,hogy jól elfedje a krumplit és lefedve megfőzzük.
A tojásból,lisztből kevés víz hozzáadásával keményebb nokedli tésztát keverünk és a krumpliba szaggatjuk,ha egyet főtt kész is.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.