Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta, fél liter sűrűre főzött paradicsomlé, 1 fej vöröshagyma,1 tk majoranna, 1tk őrölt kömény,1 tk só, cukor kb 2 evőkanál mi édesen szeretjük , 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt.
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk vagy vékony csíkokra vágjuk, aztán feltesszük főzni annyi vízben, amennyi éppen ellepi.rá teszünk egy egész vöröshagymát összevágva és sózzuk, megszórjuk köménymaggal,majorannával és puhára főzzük.
Amikor a káposzta megpuhult, egy külön edényben felmelegítjük a két evőkanál olajat, beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. A rántást a paradicsomlével öntjük fel.
A paradicsomos rántással besűrítjük a káposztát, aztán még egyszer összeforraljuk.Majd a cukorral ízesítjük .
Fasírttal vagy sült húsokkal tálaljuk.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
jó étvágyat .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.