Salátalevél: ízlés szerint
Citromlé: 2 citrom
Só: ízlés szerint
paradicsom: 6 db
bors: ízlés szerint
metélőhagyma: 4 db
zöldpetrezselyem: 1 csomó
tojás: 8 db
szardínia: 1 doboz
majonéz: 15 dkg
mustár: ízlés szerint
Egy lapos tálat salátalevelekkel beborítunk.
Gyengén megsózzuk és citromlével megcsepegtetjük. 6 db szép nagy friss paradicsomot megtisztítunk, kis szeletekre vágva egyenletesen szétrakjuk a tálon. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk fél csomó finomra vágott metélőhagymával, ugyanannyi vágott zöldpetrezselyemmel és citromlével megcsepegtetve megízesítjük.
A paradicsomszeletekre egyenletesen elosztunk 6 db keményre főtt tojást, vékony karikákra vágva, ezután minden szeletre egy kis darab szardíniát helyezünk.
Egy nagyobb doboz szardínia elég ehhez a mennyiséghez. Végül keverőtálba teszünk 15 dkg majonézt, kevés mustárral és citromlével ízesítjük és állandó keverés mellett beletesszük a szardínia olajat. Ebből a mártásból minden szeletre egy- egy keveset teszünk egyenletesen elosztva, és az egészet néhány percre hűtőszekrénybe tesszük találás előtt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.