Ezt imádom főleg hússal.Nagyon jó recept!
1 fej lilakáposzta
1 db bírsalma (jó a sima is)
1 dl paradicsomlé
1-1.5 dl vörösbor (káposzta nagyságától függ)
egész kömény,(közepes fejhez 1 teáskanál)
só,
barna cukor,(k.fejhez 3-4 evőkanál)
vörösborecet ízlés szerint
olaj
A káposztát felcsíkozom,az almát megtisztítom és vékony szeletkékre vágom.
Egy kevés olajat öntök egy edénybe,felhevítem,ráteszem a káposztát és addig kevergetem amíg picit összeesik.
Ekkor megsózom,beleteszem a köményt,ráöntöm a paradicsomlét és a vörösbort.
Ha valaki nem szeret ráharapni a köményre,nyugodtan készítheti öröltköménnyel is!
Öntök még rá anyi vizet,hogy háromnegyedéig ellepje a káposztát.
Lefedem és kb 70 perc alatt,készre párolom.
Míg fő,néha megkavargatom,le ne égjen.
A birsalmát az utolsó 5 percben teszem hozzá,hogy ne főjjön szét.
Mikor jónak találoma káposztát,leveszem a fedőt róla,ízesítem a cukorral és a (egy közepes fej káposztánál) kb. 4 teáskanál vörösborecettel.
Akkor jó.ha kicsit édeskés és savanykás egyben.
Elfőzöm a maradék levét és már fogyasztható is.
Sültek,hurka-kolbász mellé nagyon finom.Én főleg a Márton-napi libasült mellé szoktam készíteni.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.