Kitűnő recept...köszönöm Ilona!
Hozzávalók 4 főre
50 dkg sima liszt, 12 dkg zsír, vagy vaj, 30 dkg főtt áttört burgonya, 2 dkg friss élesztő, 2 KK porcukor,3 Ek tej, 1 tojás, a tésztába, + 1 kisebb tojás a tészta kenéséhez 1 dkg só,
A pogácsa kenéséhez: 1 kisebb felvert tojás, pici pirospaprika
Elkészítése:
A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással.
Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra nyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk, és fél óráig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.