Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pehelykönnyű túróspite

felvitel dátuma: 2011-02-06 16:08:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1435
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

tepsi méret: 20*30
Tésztához:

  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 1/2 - 1 dl tej
  • 30 dkg liszt (fele-fele arányban sima és rétes)
  • 1 vaníliás cukor

Töltelékhez:

  • 75 dkg tehéntúró (lehet 50 dkg is)
  • 25 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola (kevesebb is, de kihagyható)
  • 1 citrom reszel héja (vagy szárított)
  • 4 tojásfehérje
  • 1 - 2 evőkanál liszt (a túró állagától függően)
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
  1. Először a tölteléket állítjuk össze. A túrót áttörjük, a porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük. (Nem kell habosnak lennie.) Ízesítjük a mazsolával, reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét - fakanállal alulról felfelé keverve -, és a lisztet. Hagyjuk állni, míg a tésztát összeállítjuk.
  2. Az élesztőt, kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tojás sárgákat a vajjal/margarinnal habosra keverjük. Beletesszük a lisztet, vaníliás cukrot, a felfuttatott élesztőt és a lisztet, valamint annyi tejet, hogy alapos kidolgozás után, rugalmas, kicsit lágy rétestésztánk legyen. Két részre osztjuk, 2/3 és 1/3 arányban. (Figyelem: mivel lágy a tészta, nyújtásnál lisztezni kell.)
  3. A nagyobbik tésztát méretre nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük.
  4. Rátesszük a túrókrém tölteléket, egyenletesen elsimítva.
  5. Befedjük a másik (vékonyabb) kinyújtott tésztával.
  6. Letakarjuk, és 1 órát pihentetjük.

Előmelegített, forró sütőbe tesszük, 10 perc után a hőfokot 170-180 fokra mérsékelve, sütjük készre. Kb. 30-40 perc, sütőtől függően.
Még melegen megszórjuk porcukorral a tetejét.
Ha kihűlt, négyzet, téglalap, rombusz alakúra szeletelve, tálra tesszük.

Megjegyzés: Torta formában is süthető.
Fele mennyiségű (kis) adagban is el lehet készíteni, akkor a tepsi mérete: 17*24 cm.

(Gyűjtött recept)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Mizák Eszter 2011 március 15

>>>Szerintem biztos finnom lehet.

0/10 Dobai Katalin 2011 március 18

már megsütöttem,finom!0

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

húsok, szárnyasok, vadak, halak, tészták, zöldségek

xilovit fogkrém, xilovit rágó, természetes édesítőszerek, étrend kiegészítők, életmód, naturpiac, nopal, neera

Gyulai Kolbász Kódex
bor, aszú, aszúbor, szamorodni, muskotály, hárslevelű, furmint, cuvée, tokaji eszencia, borkóstoló, borvásárlás, sajgó pincészet, tolcsva bor,  borbemutató, www.sajgopince-tolcsvabor.hu

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu

 

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu




Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.