Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 cs petrezselyem
2 tk só
4-5 evk olaj
1. A krumplit megpucoljuk majd alaposan megmossuk és felkockázzuk. Akkora fazékba teszem, hogy a krumpli víze ha forr ne fusson ki. Annyi vizet engedek rá, hogy bőven ellepje a krumplit. 1 ek. sót hintek rá, és elkezdem főzni. (Míg habzik, érdemes fedő nélkül főzni, hogy tényleg ne fusson ki . A krumpli fajtájától és a kockák méretétől függően 20-30 perc alatt készül el.
2. 2 csokor friss petrezselymet alaposan megmosok majd felaprítom (lehet vágódeszkán és aprítógépben is).
3. Egy nagy lábasba vagy fazékba 4-5 ev k. olajat öntök Ebbe kerül a petrezselyem, és már lehet is kevergetve párolni. Ahogy átmelegszik, a petrezselyem levet enged. Mire ezt a zöldes levet elpárologja kész is.
4. Ideális esetben ekkorra épp megfő a krumpli, amiről gyorsan leöntöm a vizet, és már mehet is a petrezselymes edénybe. Alaposan átforgatom, hogy jól elkeveredjenek, és kóstolás után, ha kell, sózom egy picit.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.