1 kg újkrumpli
1 cs. petrezselyemzöld
1 dl hidegen sajtolt olívaolaj
http://grapoilashop.hu/
só
Az apró újkrumplit megmosom, héját ledörzsölöm, pucolni nem szabad.
Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat, beleteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd 1 perc múlva az újkrumplikat is. Kevergetve párolom 1 percig, megsózom. Ezután öntök alá kevés vizet, lefedem és úgy párolom tovább.
Az elfőtt vizet pótolom és időnként óvatosan átkeverem a krumplit. Kb 15 perc alatt megpuhul.
Nagyon finom köret rántott húsokhoz, zöldségekhez, én itt rántott májjal, szárnnyal és karfiollal tálaltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.