Ma megfőztem - igaz, AMC-ben fél óra alatt - de valami isteni finom! Knédlivel tálaltam, kibukott a család tőle! Most nézegetik a hűtőt, hogy van-e minden egy újabb adaghoz! :):):)
- 1-1,5kg őzgerinc,
- két gerezd fokhagyma,
- 10 szem borókabogyó;
- ugyanennyi zöldbors,
- só,
- 1 db szerecsendió virág,
- 1 szem szegfűszeg(jó finomra őrölve),
- egy evőkanál méz,
- egy kevés tárkony és bazsalikom,
- egy liter fehérbor,
- két dl gyümölcspálinka,
- egy evőkanál áfonya- vagy szederlekvár.
A gerincről lefejtjük a húst és vékony csíkokra vágjuk.
Ráöntjük a bor felét és egy estére pihentetjük.
Ezután egy kisebb bográcsba feltesszük főni a húst, ráöntjük a bort, amiben ázott, hozzáadjuk a tört borókabogyót, borsot, a szegfűszeget, egy kevés sót és így főzzük, amíg levetnem enged a hús.
Ekkor kerüljön bele a zúzott fokhagyma, a méz és a zöldfűszerek, a szerecsendió virág és a pálinkának a fele.
Közepes lángon főzzük addig, amíg a hús már majdnem teljesen puha, majd keverjük hozzá a mézet, a maradék pálinkát, a lekvárt és ízlés szerint sózzuk.
Ha menet közben elpárolog a leve, akkor először a maradék bort adjuk hozz, majd óvatosan adagolva vízzel öntsük fel a ragut.
Ha elkészült, akkor hagyjuk egy órát állni, hogy az ízek összeérjenek, majd újramelegítve, kínáló tálba szedve kínáljuk.
Tarhonya, párolt zöldség és valamilyen aromás pálinka dukál hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.