Még nem sütöttem pizzát, de ezt a receptet kipróbálom a gyerekeknek. Köszi Csildi.
1 kg liszt
3 evőkanál só
6 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
5, 5 dl langyos víz vagy tej
1 evőkanál kristálycukor
5 dkg élesztő
oregáno
A töltelékhez:
pizzakrém
Ketchup ,nálam házilag készült
sonka vagy más felvágott
20 dkg sajt reszelve
Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, beleteszünk 1 kanál lisztet, a cukrot, és fél óra alatt langyos helyen futtatjuk.
A lisztet átszitáljuk, beletesszük az olajat ,sót a felfuttatott élesztőt és a tejet . Megszórjuk oregánóval.
Könnyű tésztát dagasztunk belőle, kétszeresére hagyjuk kelni.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, ketchuppal, megszórjuk a sonkával és reszelt sajttal feltekerjük, és ujjnyi karikákat vágunk belőle.
Olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, a csigák oldalát megkenjük egy kis olajjal, tetejére reszelt sajtot szórunk.
A tepsiben még állni hagyjuk 10 percig, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Alsó-felső sütéssel 200 fokon pirosra sütjük (kb. 25 perc). Ebből az adagból 50 db van.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.