A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és hűlni hagyjuk. A vajata tojások sárgájával, végül 5-6 evőkanál cukorral keverjük habosra. A tejfölt, a citromhéjat észtát hozzáadjuk, azután beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tojásfehérjét is.Egy kb. 25x20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával behintjük, a tészta egyharmadát belesimítjuk. A maradék cukorral összekevert mákot meg a mazsolát rászórjuk, egyharmadnyi tésztával befedjük. Ezután a lekvárt kenjük rá, majd a tésztával letakarjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon) 1 órán át sütjük. Melegen, kockákra vágva tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.