Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pulykamell Wellington módra

felvitel dátuma: 2011-12-30 00:57:17       mai nézettség: 3       nézettség: 4010
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:


1, 4 kg pulykamell egészben
100 gr füstölt szalonna, húsos
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
2 fej hagyma
1 deci száraz fehér bor
300 gr sampinyon gomba
2 evőkanál paradicsompüré
kevés kakukkfű
1 evőkanál liszt
1 tojás
1 tojás sárgája

bors

1 csomag mélyhűtött leveles tészta

sütőpapír

 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 120 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A húst leöblítem, a fokhagymát megtisztítom, vékonyabb csíkokra vágom, a szalonna felét apró szeletekre vágom. A húst egy éles késsel megszurkálom, a hasadékokba belenyomkodom a szalonnát, a fokhagymát. Egy kiolajozott tepsire helyezem, megsózom. A többi szalonnát felszeletelem, ezzel beborítom a húst. A tepsibe a hús mellé 1 megtisztított, karikákra vágott hagymát rakok, aláöntöm a bort. A húst egy kanálnyi olajjal meglocsolom, először alufólia alatt, kb. háromnegyed órát, egy előmelegített 180 fokos sütőben, majd fólia nélkül, puhára sütöm. Ezután a húst teljesen kihűtöm, leszedem róla a szalonna szeleteket, melyeket a hagymával együtt félreteszek.
Közben kiveszem a hűtőből a leveles tésztát, hogy felengedjen.
Ezután elkészítem a gombás tölteléket:
A megtisztított gombát, a megtisztított hagymával, és a visszamaradt hagymával és szalonnával ledarálom. Egy kanálnyi olajon a pépet kb. 15 percig párolom, közben hozzáadom a paradicsom pürét is, meg a kakukkfüvet, egy csipet sót, borsot. Teljesen kihűtöm, azután hozzákeverem a tojást és a lisztet.
A leveles tészta két darabját kinyújtom, egy lisztezett deszkán, a tésztákat kereszt- szerűen egymásra helyezem, közepét megkenem a gombapéppel. Erre helyezem a húst, amit a többi gombapéppel teljesen beborítok. A tésztába ügyesen becsomagolom a húst, egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezem, a tojás sárgájával megkennem, és előmelegített sütőbe tolom, sütöm 30 percig, 180 fokon.
Kicsit kihűlve szeletelem a húst. Burgonyapüré, vagy tejszínnel meglocsolt, megsózott sültburgonya illik hozzá. Jó étvágyat, ehhez az ízben igen pompás húshoz!
 

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 30

Fenséges kaja!!Gratulálok hozzá!Nagyon szép!!

0/10 Renáta 2011 december 30

Ügyes vagy! Szép!Erről az ételről Mindig a Mister Stokes jut eszembe a Csengetett Mylord című filmből!Az Ő kedvence volt a Wellington bélszín,biztos pulykából is fincsi!! :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

húsok, szárnyasok, vadak, halak, tészták, zöldségek

xilovit fogkrém, xilovit rágó, természetes édesítőszerek, étrend kiegészítők, életmód, naturpiac, nopal, neera

Gyulai Kolbász Kódex
bor, aszú, aszúbor, szamorodni, muskotály, hárslevelű, furmint, cuvée, tokaji eszencia, borkóstoló, borvásárlás, sajgó pincészet, tolcsva bor,  borbemutató, www.sajgopince-tolcsvabor.hu

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu

 

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu




Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.