Hozzávalók: 30 dkg penne tészta, 3 ek olivaolaj, 15 dkg vöröshagyma, 20 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 10 dkg szeletelt baconszalonna, 20 dkg jó minőségű virsli, 2 dl tejföl, só, bors ízlés szerint.
Elkészítése:
A tésztát 1 ek olaj,és sós vízbe kifőzzük, majd leszűrjük. A megtisztított zöldségeket karikára vágjuk, ( a paradicsomnak előzőleg a héját eltávolítjuk )
A maradék olajjal kikenünk egy hőálló tálat. A tészta negyedét elterítjük benne, majd rárétegezzük a felkarikázott virslit, zöldségek harmadát, sózzuk, borsozzuk, beborítjuk a baconszalonna harmadával, A következő sort ugyan így rétegezzük. A tetejére tészta kerüljön, a tejföl sóval, borssal kikeverjük és a tészta tetejére simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, 25 -30 percig sütjük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.