Tésztához: 50 dkg liszt,25 dkg margarin,1 dl tejföl,1 kk.cukor,2,5 dkg léesztő,1 dbtojás sárgája,só,bors
Töltelékhez:1kg spenot (50dkg mélyhütött)1fej hagyma,2 tojás,10dkg reszet sajt(parmezán,trappista)50dkg túró,petrezselyem,cserencsendió,só,bors.
1 tojás sárgája a tészta kenéshez.
A tésztához elmorzsojuk a lisztben a margarint,hozzáadjuk a langyos tejfölbenelkevert cukrot és élesztőt,1 tojás sáráját 1/2 kk.sót,összegyúrjuk.1 nagyobb és 1 kisebb cipót formálunk belőle. 1/2 órát kelni hagyjuk.
A töltelékhez a spenótót megtisztitjuk és bő sós vízben 5 percig főzzük.Leszürjük ,kinyomkodjuk és apróra vagdaljuk.A hagymát 2 kanál olajon üvegesre pároljuk,kissé hülni hagyjuk majd a tojásokkal,a reszelt sajttal,a petrezselyemmel és a spenóttal együtt a túróhoz adjuk.sóval,borssal csipetnyi szerecsendióval izesítjük.Egy totra formát margarinnal kikenük és a nagyobb tésztát kinyújtjuk és bele rakjuk ,hogy pereme is legyen.Belesimítjuk a spetos masszát és a kisebb tésztából vékony csíkokat vágunk derelyevágóval ,majd rácsalakban a tészta tetejére rakjuk.lekenjük tojássárgájával majd a tészta peremét vissza hajtjuk és azt is megkenjük a tojás sárgájával.
Előmelegitett sütőben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük.Hagyom a formában kihülni majd szeletelve tálalom!!
A süti ötletét Lajos Mari Teritéken a tavasz! újságjából vettem!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.