A brokkoli rózsákat mikróban pár perc alatt megpároltam. (Természetesen lábosban párolva is tökéletes lesz.) Kevés olajon megfuttatom a rizst, majd ha már kifehéredtek a szemek, akkor felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, megszórom kevés ételízesítővel, és takarék lángon, lefedve megpárolom. A hagymát apróra kockázom, olajon megpirítom. Ráteszem a darált húst, fehéredésig kavargatom, majd megszórom pirospaprikával, és egy kevés vizet öntök rá. Só, őrölt bors, és ezt is megpárolom, majd amikor már puha a hús (darált húsnak nem kell túl sok idő) akkor zsírjára sütöm. Még melegen belekeverem a tejföl felét, szeretem, ha jó szaftos a rakottam. Egy jénai tálat kikenek pici olajjal, majd beleteszem a brokkoli felét. Erre jön a párolt rizs, majd a darált hús a szafttal együtt. Befedem a maradék brokkolival. A tejföl másik felébe belekeverek egy kis ételízesítőt és őrölt borsot, ezt kenem a rakott tetejére, majd megszórom zsemlemorzsával, és sütőbe teszem. Közepes lángnál addig sütöm, míg a teteje megkapja egy kicsit.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.