Nagyon jól hangzik, biztos finom !
1,5 kg karfiol
20 dkg rizs
0,5 l tejföl
1 db tojás
10 dkg reszelt sajt
0,5 dl olaj
1 kis fej hagyma
só, bors
10 dkg margarin
10 dkg zsemlemorzsa
vágott petrezselyem
2 dl tej
1 ev. kanál liszt
A karfiolt rózsákra szedem és sós vizben fél puhára megfőzöm, lecsepegtetem.
Mig fől a karfiol a rizst megfuttatom a zsiradékon felengedem 1,5 szerese forró vizzel, sózom, bors és egy kevés apróra vágott hagymát dobok hozzá.
Lefedem és gőzében megfőzöm.
A tepsit kivajazom, zsemlemorzsával behintem és a leszűrt karfiolból egy sort rakok a tepsibe, majd a megfőtt rízzsel beterítem, rárakom a következő sor karfiolt.
A tejfölbe elkeverek 1 db tojást, sót és borsot és a karfiol tetejére egyenletesen rásímitom, megszórom zsemlemorzsával és 0,5 dkg vaj darabokat teszek a tetejére.
Fóliával lefedve 35 percig 180 fokon megsütöm.
Addig készitek egy basemell mártást. 0,5 dkg vajat olvasztok beleteszek 1 ev. kanál lisztet, elkeverem és felöntöm 2 dl tejjel, besűrítem sózom és frissen örölt borssal megszórom.
A megsült rakott karfiolt kockákra vágom és a basemell mártással leöntve, reszelt sajttal és vágott petrezselyemmel megszórva tálalom. Jó kis vega étel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.