Nagyon szeretem! Gyonyoruen tálaltad megint, koszi!
1,5-2 kg karfiol
60 dkg pulykacomb vagy mell
2 szál póréhagyma
2 db kaliforniai paprika /piros/
2 fej vöröshagyma
1 nagy doboz tejföl
20 dkg reszelt trappista sajt
só
őrölt fehér bors
oregánó
tárkony
étolaj
5 dkg vaj a tepsi kenéséhez
Előkészítés:A húst ledaráljuk vagy apró kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük,enyhén sós vízben puhára főzzük,lecsepegtetjük.
A kaliforniai paprikákat és a póréhagymát feldaraboljuk /csíkozzuk,kockázzuk tetszésünk szerint./
A vöröshagymát finomra vágjuk.
Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk
ízesítjük oregánóval,tárkonnyal és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a póréhagymát,kaliforniai paprikát és addig pirítjuk míg a zöldségek félig megpuhulnak. Egy kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük a karfiol felét,erre ráterítjük a húsos-zöldséges ragut majd betakarjuk a karfiol másik felével.
Tejföllel alaposan megkenjük a tetejét,megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35
percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A recept ötlete innen származik:http://www.serpenyo.hu/recept/karfiolos_rakottas/6688
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.