10dkg rizs
3db fött tojás
1db közepes paradicsom
kis fej hagyma
1kg karfiol
15dkg zsemlemorzsa
3dl tejföl+1db tojás+0,5dl tej
olaj,vagy margarin
petrezselyemzöld,só,bors
A karfolt megmosás után feltesszük sós vízbe főzni.Forrás után kb 10 percig.Leszürjük.
A rizst a szokott módon elkészítjük./zsiradékon megfuttatjuk a megmosott rizst és felengedjük forró vizzel,só és bors bele.Lefedjük és puhára fözzük.Petrezselymet szórunk a tetejére./
Kevés zsíradékon a haymát,paradicsomot és a zöldpaprikát,sóval,borssal összerottyantom,kevés vizet öntök alá és 5 percig fözöm,majd félreteszem.
A tojásokat keményre fözzük majd karikára szeljük.
A zsemlemorzsát olajon vagy margarinon kicsit előpirítjuk és félretesszük.
A tejfölbe elkeverem a tojást a kis tejet a sót és a borsot.
Előveszem a tepsit:kiolajozom vagy margarint használhatunk,beleteszem a zsemlemorzsa felét,elterítem egyenletesen,jön rá a karfiol apró rózsákra szedve,ráterítem a rizst,rá a hagymás paradicsomos főzetet,rá a tojásokat,meglocsolom a tejfölös keverék felével és rápakolom a maradék karfiolt,megszórom a zsemlemorzsa másik felével és meglocsolom a tejfölös keverékkel.Margarin darabokat szórok a tetejére vagy meglocsolom kevés olajjal és betolom a forró sütőbe.Kb 30 perc 160 fokon légkeverés mellett,majd rápirítok a végén.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.