Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
0,5 kg darált sertéscomb
1 bögre rizs (kb. 2dl)
2 dl tejföl
2 tojás
1 fej vöröshagyma
étolaj (a hagyma párolásához)
só, bors, majoránna
Előkészítés:
A káposztából a torzsát kivesszük,.Csíkokra szeleteljük és sós, vízben 10-15 percig főzzük.általában a többség így készíti. Én pároló tálcára teszem, így megmarad a káposzta ropogóssága.
A rizst a szokott módon főzzük meg A vöröshagymát apróra vágjuk.
Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.Tehetünk bele majorannát. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst. Befedjük a maradék káposztával. 2 tojást felverünk és összekeverjük az 5dl tejföllel.ezt locsoljuk a tejére. Mehet a sűtőbe
Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.