fél kg Soós makaróni tészta
5 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál köménymag
csipet fehérbors
1 evőkanál pirospaprika
2 dl víz
fél kg sertés darált hús
1 db paprika
1 db paradicsom
30 dkg gomba
2,5 dl főzőtejszín
1 levél babérlevél
Tetejére: reszelt sajt
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát az olajon megdinszteljük, fűszerezzük, hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paradicsomot paprikát. Beletesszük a gombát és vízzel felöntjük, fedő alatt készre pároljuk. A tejszínnel összeforraljuk, besűrítjük. Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Elhelyezünk benne egy sor tésztát, majd meglocsoljuk a raguval és megszórjuk reszelt sajttal. Így rétegezünk, amíg tartanak az alapanyagok. A tetején tészta legyen, amire rákenjük a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal. 210 C fokos sütőben arany barnára sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.