40 dkg darált pulykahús
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 dkg sűrített paradicsom
2 késhegynyi rozmaring
2 késhegynyi bazsalikom
1 csipet fekete bors
Só, ízlés szerint
20 dkg Reszelt mozzarella
Panírozáshoz:
Liszt
Tojás
Zsemlemorzsa
Olaj a sütéshez
A vöröshagymát finomra aprítjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét vagy a paradicsomkonzervet. Ízesítjük sóval, pici cukorral és a fűszerekkel, majd lassú tűzön készre főzzük, majd hozzákeverjük a sajtot. A lasagne lapokat vagy egyenként kifőzzük, forrástól számított 5 perc alatt, vagy tepsibe terítjük, kevés vizet öntünk rá, és pár percig meleg sütőbe tesszük. A tésztalapokat megtöltjük a töltelékkel, majd felgöngyöljük. Minimum 10 percre hűtőbe tesszük. (Én előző nap készítettem el.) Először lisztbe, majd tojásba, végül prézlibe forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.