4 db normál méretű alma savanyú, 5 szem szegfűszeg,és 3 kanál tejföl ,2 csípet só ,4 evk cukor,és 2,5 liter víz,1 evk liszt fél dl étolaj,3 csípet fahély,1 csapott evők őrölt piros paprika.
A z almákat ki magozzuk,és héjastól szeleteljük fel,és a vízbe tesszük ,és a sót,a cukrott,és a szegfűszegeket,és 15 percig forásban lassú ütemben főzzük,és közben az étolajon rántást készítunk,az étolajba a lisztett bele tesszük,és kicsit meg pirítjuk,és piros paprkát a rántásba keverjük,és el keverjük a rántást,és lassan a levesbe bele keverjük,két percig rottyantjuk,és kész az alma levesünk,és tejfölel össze keverjük,és melegen fogyasztható.Nagyon kellemes sejmes savanykás ízű levest kapunk így.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.