Nagyon fincsi lehet a süti és szuper a filmje is!Gratulálok mind a kettőhöz!
50 dkg liszt
1 RAMA
1 tejfel
fél cs sütőpor
fahéj
vanilia
20-25 dkg cukor
3 tojás sárgája
2 kg alma
az almát lereszeljük, cukorral, fahéjjal és citromlével összekeverjük. Állni hagyjuk.
A tésztát a leírt hozzávalókból összeállítjuk. Egy kis időre hűtőbe tesszük.
A tésztát megfelezzük, egy lapot a tepsibe teszünk. Búzadarával megszórjuk és rátesszük a kinyomkodott almát.
Én ilyenkor teszek rá egy kis cukrot, fahéjat és citromlevet csavarok rá.
A másik lappal befedjük, villával megszurkáljuk és 30-40 perc alatt megsütjük 175°C-on.
Ez az adag egy normál méretű tepsihez elég, de én nagyobban sütöm, hogy vékony legyen a tésztája és jó sok almát szoktam beletenni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.