20 dkg rizottó rizs
1 dl fehérbor
3 szál újhagyma
6 db aszalt paradicsom
10 dkg vaj
1 l húslé
8 dkg reszelt parmezán (vagy más, könnyen olvadó sajt)
Só, bors
1 csokor petrezselyem
2 szál hagymát felkarikázunk, megfonnyasztjuk a vaj felén, ráöntjük a rizst. Kicsit kevergetjük, felöntjük a borral. Mikor a rizs beszívta, hozzáadunk 2 merőkanál levest. Belekockázzuk az aszalt paradicsomot, majd megvárjuk, míg a rizs beszívja a levest. Ekkor ismét felöntjük, majd fedő alatt, a kanalazgatást mindig megismételve, készre főzzük. Mikor már krémes az állaga és a rizs is puha, elzárjuk a lángot. Belekeverjük a reszelt sajtot, a maradék vajat és az apróra vágott petrezselymet. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk és alaposan megborsozzuk.
5 percig hagyjuk állni lefedve, közben a maradék újhagymát felkarikázzuk. Ezzel megszórva tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.