Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Rizsfelfújt bulgurral

felvitel dátuma: 2018-02-11 20:19:57       mai nézettség: 5       nézettség: 156
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
25 dkg bulgur 
8 dl víz 
6 evőkanál tejpor
5 dkg vaj 
1 egész citrom reszelt héja  
fél citrom leve
2 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 evőkanálnyi aszaltszilva (vagy mazsola)
csipett só (a tojásfehérje felveréséhez)

Tálaláshoz:
baracklekvár, porcukor, fahéj
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A tejport langyos vízzel összekeverjük, majd ha csomómentes lett, akkor felrakjuk a tűzhelyre, 
s melegítjük még. Közben a 2 csomag (1 doboz) bulgurt kibontjuk, szűrőn jól átmossuk, majd 
beleszórjuk a tejbe. Szórunk bele még aszaltszilvát, a kristálycukor felét, s gyakran kevergetjük. 
Amikor már felforrt, akkor lerakjuk takarékra, rárakjuk a fedőt. Néha azért megkeverjük, 
nehogy leégjen.
Ha már megpuhult a bulgur, akkor elzárjuk alatta a gázt, levesszük róla a fedőt, s megvárjuk, 
hogy langyosra hűljön. (Kb. 30 percig kell főzni takarék lángon.)

Közben a vajat kicsit felmelegítjük, a 2 db tojás sárgájához keverjük, rászórjuk a maradék 
cukrot, a citrom reszelt héját és a fél citrom levét. 
A tojásfehérjét a pici sóval keményre felverjük, s a vajas keverékhez adjuk. Majd ezt az 
egészet a bulgurhoz keverjük.

Egy kb. 35x20 cm-es jénait kikenünk étolajjal, s beleöntjük a bulguros masszát. 
180 C-fokos előmelegített sütőbe rakjuk a jénait kb. 40 percre. Félidőben kivesszük, s 
átfordítjuk a tepsit, a belső oldala legyen kívül, hogy egyformán átsüljön. 

Utána elzárjuk a gázt, s kivesszük a jénait. Felkockázzuk a rizsfelfujtat s tálalhatjuk.
Lekvárral, porcukorral, de akár fahéjjal is tálalhatjuk.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/279_Rizsfelfujt-bulgurral.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Varga Edit 2018 február 11

Nagyon tetszik. Ki fogom próbálni..

10/10 Budai Éva 2018 február 11

Ötletes

10/10 Mészáros Ilona 2018 február 12

Nagyon guszta.. kipróbálom én is.

10/10 Kokavecz Irén 2018 február 12

Finom, igazi paleós finomság..

10/10 Kovács Lászlóné 2018 február 12

Szeretem a rizsfelfujtat. Ki fogom próbálni bulgurral is.

10/10 Rémiás Ilona 2018 február 14

Nagyon jól néz ki, s nagyon rendesen le van írva minden hozzávaló, s elkészítés is.

10/10 Csatlós Györgyné 2018 február 16

Nagyon gusztusos sütemény..

10/10 Paulik Joli 2018 február 17

Még bulgurt nem vettem, de hallottam, hogy nagyon egészséges. Jó ötlet. Ki fogom próbálni. Köszönöm!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

húsok, szárnyasok, vadak, halak, tészták, zöldségek

xilovit fogkrém, xilovit rágó, természetes édesítőszerek, étrend kiegészítők, életmód, naturpiac, nopal, neera

Gyulai Kolbász Kódex
bor, aszú, aszúbor, szamorodni, muskotály, hárslevelű, furmint, cuvée, tokaji eszencia, borkóstoló, borvásárlás, sajgó pincészet, tolcsva bor,  borbemutató, www.sajgopince-tolcsvabor.hu

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu

 

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu



Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.