Hozzávalók:
1kg liszt
2 db tojás
350g tejföl
500g margarin
1 kocka élesztő
250g trappista sajt
2 csapott ek só
1 csipet cukor
1,1/2 dl tej
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejjel és a csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztbe keverjük a sót,a margarint elmorzsoljuk benne,majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,tejfölt,a 2 tojás sárjáját,15 dkg reszelt sajtot és jól összedolgozzuk,letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt nyújtódeszkán kinyújtjuk amilyen nagyra csak tudjuk,majd összehajtogatjuk,kétoldalt+alul+felül,
kelesztjük és újból nyújtás, hajtogatás, kelesztés,végül kinyújtjuk kb 2-3cm vastagra,5cm-es szaggatóval kiszaggatjuk,
lekenjük a tojások fehérjével,megszórjuk reszelt sajttal és 175 fokon aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.