1 nagyobb rántanivaló cukkini
1 tojás
kb. 15 dkg zsemlemorzsa
só, bors
5 dkg jól olvadó sajt (érdemes tobbfélével kipróbálni)
A cukkinit meghámozzuk, s magostól lereszeljuk a nagyobbik lyukú reszelon.
Hozzáutjuk a tojást, megsózzuk, borsozzuk, kb. 15 dkg zsemlemorzsát adunk hozzá, majd osszegyúrjuk.
Ezután válik el, hogy a zsemlemorzsa elegendo volt-e. Melyik cukkini mennyire vizesedik, milyen durva a zsemlemorzsa, mekkora a tojás, stb. Ha szukséges, adhatunk hozzá az alapanyagokból.
Kockákra vágjuk a sajtot.
Golyókká formáljuk a masszát, kozepukbe sajtkockákat rakunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, végul forró olajban kisutjuk oket.
TIPP: Reszelhetunk a masszába sajtot és szezámmaggal is megszórhatjuk. Vagy a zsemlemorzsába a panírozásnál tehetunk szezámmagot és reszelt sajtot. Van aki, sajtkocka helyett kolbászkarikát/virslikarikát/szalonnakockát rakott.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.